ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Γούλας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) στο CNN Greece: Οι συλλογικές συμβάσεις θα ωφελήσουν το παραγωγικό σύστημα

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ με αντικείμενο τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΙΝΕ και του ΚΑΝΕΠ, Χρήστος Γούλας μιλώντας στον Δημήτρη Πεφάνη και την κάμερα του CNN Greece, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

Πρόκειται για μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-22 Ιουλίου 2024, σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO, με κεντρικό στόχο «να δούμε τι λένε οι Έλληνες εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα πιστεύουν - κατά 85% - πως οι συλλογικές συμβάσεις μπορούν να προσδώσουν πολλά οφέλη σε όλο το παραγωγικό σύστημα, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γούλα, «το να συζητούν εργαζόμενοι και εργοδότες είναι η βάση πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί το παραγωγικό μας σύστημα».

Παράλληλα, όπως σημειώνει, ένα άλλο σημαντικό εύρημα της έρευνας δείχνει πως κατά 85%, θεωρεί πως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από «καθολικότητα» να εφαρμόζονται δηλαδή από όλες τις επιχειρήεις και όλες τους εργοδότες του εκάστοτε κλάδου.

Οι πρωτοβουλίες του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην ΔΕΘ

«Φέτος το Ινστιτούτο αποφάσισε να έχει μια πολύ ενεργή παρουσία στο πλαίσιο τη ΔΕΘ» σημειώνει ο κ. Γούλας.

Όπως είπε, θα πραγματοποιούνται δυο δράσεις καθημερινά και ειδικοί επαγγελματικοί σύμβουλοι θα δίνουν πρακτικές συμβουλές στους εργαζόμενους και τους ανέργους που επισκέπτονται το περίπτερο του Ινστιτούτου.

Παράλληλα, θα γίνονται και συζητήσεις όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να διατυπώσει το ερώτημα του, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για απάντηση ακόμα πιο εξειδικευμένων ερωτήσεων σε δεύτερο χρόνο,

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης