ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Θα εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Θα εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ

Από αριστερά: Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  - Δημήτρης Πεφάνης, Διευθυντής CNN

Prodexpo

Τις νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται στο πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) παρουσίασε η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo

Όπως εξήγησε η Β. Λαζαράκου, οι ΑΕΕΑΠ είναι από τους πιο βασικούς και δυναμικούς κλάδους του ελληνικού χρηματιστηρίου και τα υπό διαχείριση κεφάλαια τους ανέρχονται πλέον σε 21 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, χαρακτηρίζονται από διαφορετικά νομικά πλαίσια και περιορισμούς στη λειτουργία τους, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικούς επενδυτικούς περιορισμούς.

«Είναι ένας πολύ επιτυχημένος ο νόμος του 1999, που προέβλεπε τη σύσταση και εισαγωγή των ΑΕΕΑΠ», σημείωσε η κα Λαζαράκου, «αλλά γράφτηκε σε μία άλλη επενδυτική εποχή», ανέφερε παραδεχόμενη ότι υπήρξαν ερμηνευτικά προβλήματα που έθεσαν πολλούς περιορισμούς στη λειτουργία των ΑΕΕΑΠ.

«Σήμερα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και συντάχθηκε από τις ίδιες τις ΑΕΕΑΠ» είπε η κα Λαζαράκου, με στόχο την απλοποίηση της άδειας λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας τους.

«Μπορουμε να προχωρησουμε σε αλλαγες γιατί είναι προς το καλό της αγοράς, αρκεί να υπάρχει διαφάνεια και προστασια των επενδυτών. Ο γενικότερος στόχος είναι ένα σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.»