ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Έβρος: Τριετής απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα στο Σουφλί

Ακίνητα

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Την τριετή απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ στο Σουφλί ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Ορεστιάδα με θέμα την «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη» στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, τα ακίνητα των φυσικών και νομικών προσώπων απαλάσσονται από 1/1/2025 και για 3 έτη από τον ΕΝΦΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων για την στήριξη, την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Έβρου.

Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο ανακοίνωσε μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση υπαρχόντων επιχειρήσεων, με τη δημιουργία και την επιχορήγηση θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν μια σειρά από κίνητρα για επανακατοίκηση Βορείου & Κεντρικού Έβρου, όπως το νέο ανοικτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων εγκατάστασης στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο με ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για 1.000 ωφελούμενους που θα μεταφέρουν την κύρια κατοικία τους και θα εγκατασταθούν στους δήμους Σουφλίου, Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε και η ενίσχυση κριτηρίου εντοπιότητας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται προσαύξηση της μοριοδότησης εντοπιότητας για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου κατά 40 μόρια με υποχρέωση 15ετούς παραμονής (10 στον δήμο & 5 στην περιφερειακή ενότητα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης