ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Ανάγκη για αλλαγές στους αναπτυξιακούς νόμους

Στην ανάγκη για αλλαγές στη λογική των αναπτυξιακών νόμων προκειμένου να ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο πέμπτο συνέδριο της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, στην Ελλάδα οι αναπτυξιακοί νόμοι δεν ενθαρρύνουν τις μεγάλες επενδύσεις, αλλά μόνο τις μικρές επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγή στάσης. Εστίασε ακόμη στο κομμάτι των κινήτρων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχύονται ιδιαίτερα οι επενδύσεις με μεγάλο αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, μέσα από φορολογικά κίνητρα και όχι με «χρήματα στο χέρι». «Χρειαζόμαστε γενναία φορολογικά κίνητρα» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρόπουλος ενώ επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του ενεργειακού κόστους.

Υπενθύμισε ότι η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δεν προήλθε μόνο από το δημοσιονομικό μέτωπο αλλά και από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες. Επισήμανε πάντως ότι την τελευταία πενταετία έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου στην Ελλάδα ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Σημείωσε τέλος, πως η υλοποίηση των προτάσεων Ντράγκι είναι ανέφικτη, καθώς ζητείται από τις πλούσιες χώρες να δανειστούν προκειμένου να επενδύσουν όλοι, κάτι που πολύ δύσκολα θα προχωρήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης