ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σχεδόν 20.000 προσλήψεις το 2025 σε ΕΣΥ, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Εν. Δυνάμεις

Νοσηλεύτρια 

UNSPLASH

Στις νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν το 2025, στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού των προσλήψεων, αναφέρθηκε κατά την εισήγηση του πριν το Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως είπε, θα γίνουν σχεδόν 20.000 προσλήψεις, με σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένοπλες Δυνάμεις

«Είμαστε σε μια ανοιχτή συζήτηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πώς μπορούμε να κάνουμε την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις πιο ελκυστική για τα νέα παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν αρκεί μόνο να προμηθευόμαστε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε και το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί αυτά να τα χειριστεί».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Greece, το Υπουργείο Άμυνας αναμένεται να ανακοινώσει αναπροσαρμογή των μισθών των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές ώστε να μειωθεί το χάσμα των μισθών ανάμεσα στο στρατό και τις άλλες Δυνάμεις Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η αποζημίωση θα προσεγγίσει τα 600 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα η αποζημίωση κινείται πέριξ των 150 ευρώ.

Αστυνομία

Νέες προσλήψεις και στην ΕΛΑΣ θα έρθουν το 2025, ωστόσο ήδη σήμερα υπάρχουν «ανοιχτές» θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, οι νέες προκηρύξεις αφορούν υποψηφίους για τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Αττική), για τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Καρδίτσα – Γρεβενά), για τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Νάουσα – Ξάνθη) και θέσεις εργασίας στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Κομοτηνή – Διδυμότειχο)

Πυροσβεστική

Σε συνέχεια της προκήρυξης (ΣΟΧ 1/2024) για προσλήψεις στην Πυροσβεστική που «έκλεισε» στις 20 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του έκανε λόγο για νέες θέσεις εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2025.

Ενίσχυση του ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται πως στην εξειδίκευση των μέτρων στις αλλαγές του ΕΣΥ στις αρχές του μήνα, παρουσιάστηκαν οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι στην Υγεία σε βάθος τριετίας, καθώς και η οικονομική στήριξη των γιατρών.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Στελέχωση του συστήματος του προσωπικού γιατρού με 2.500 γιατρούς ακόμη
  • Οικονομικά κίνητρα σε νέους γιατρούς που θα επιλέξουν τη γενική ιατρική ή την παθολογία (30.000 ευρώ)
  • Αύξηση εφημεριών των γιατρών κατά 20%. Σε κάθε γιατρό αντιστοιχούν 200 ευρώ στις εφημερίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης