ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στις 3 Οκτωβρίου το CNN Insights για Reskilling/Upskilling, Eργασία, Τεχνολογία και Δια βίου Μάθηση

Με βασικό πυλώνα το Reskilling/Upskilling και έμφαση στην Εργασία, την Τεχνολογία, τη Δια βίου Μάθηση και την ευρωπαϊκή προοπτική ανοίγει ο νέος κύκλος εκδηλώσεων CNN Insights που διοργανώνει το CNN Greece σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2023 στις 17:00 στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος του ΕΒΕΑ, με θέμα «Reskilling/ Upskilling: Eργασία, Τεχνολογία, Δια βίου Μάθηση και η Ευρωπαϊκή προοπτική» και θα μεταδοθεί μέσω livestreaming από το CNN Greece.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης και αναβάθμισης των εργασιακών δεξιοτήτων, ως μια ύψιστη προτεραιότητα για πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζομένους, ειδικά σε μια εποχή καταιγιστικών τεχνολογικών εξελίξεων, το CNN Greece παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και επιλεγμένων επισκεπτών.

Ειδικότερα, το CNN Insights με βασικά σημεία διαλόγου την Eργασία, την Τεχνολογία, την Δια βίου Μάθηση και την Ευρωπαϊκή προοπτική εξετάζει το πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας, στη νέα συνεχώς μεταβαλλόμενη τεχνολογική πραγματικότητα αλλά και την Ευρωπαϊκή προοπτική, με δεδομένη τη διεθνοποίηση των προκλήσεων αλλά και την ύπαρξη μιας σειράς εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο νέος κύκλος των CNN Insights εγκαινιάζεται με την παρουσία της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως η οποία θα είναι και η keynote speaker της εκδήλωσης, ενώ η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, Ιωάννα Λυτρίβη, θα συμμετάσχει σε fireside chat, με θέμα το τοπίο στην αγορά εργασίας και οι ευκαιρίες κατάρτισης.

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη του κλάδου της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της αγοράς εργασίας θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η επιδίωξη διαρκούς αναβάθμισης και ανανέωσης των δεξιοτήτων, εν μέσω ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου.

CNN Insights: Η ατζέντα

Χαιρετισμός: Πρόεδρος ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Keynote speaker: Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως (tbc)

1ο πάνελ: «Η τεχνολογία ως καταλύτης στην αγορά εργασία – Ευκαιρίες και προσκλήσεις»

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που φέρνουν οι καταιγιστικές τεχνολογικές εξελίξεις, η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και η επιδίωξη διαρκούς αναβάθμισης και ανανέωσης των δεξιοτήτων για εργοδότες και εργαζόμενους.

Συμμετέχουν:

  • Παναγιώτης Πετράκης, Ομότιμος καθηγητής επιστημών ΕΚΠΑ
  • Σάντυ Τσακιρίδη, Ανώτερη Νομική Σύμβουλος και μέλος της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης
  • Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ManpowerGroup Ελλάδας
  • Δρ Πάνος Βλαχόπουλος, Vice President for Academic Affairs, Deree-The American College of Greece, Honorary Professor of Educational Technology, Macquarie University, Australia

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς

2ο πάνελ: «Ο νέος επαγγελματικός χάρτης και η Ευρωπαϊκή προοπτική»

Τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας δημιουργούν νέες ανάγκες και απαιτήσεις για την επαγγελματική εξέλιξη σε όλα τα στάδια και τις βαθμίδες των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, οι απαιτούμενες διοικητικές ικανότητες αλλά και τα μοντέλα διοίκησης αλλάζουν, απαιτώντας άμεση προσαρμογή σε όλη τη δομή των επιχειρήσεων. Παράλληλα, μια σειρά από εξελίξεις αλλά και εργαλεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργούν νέες ευκαιρίες ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν νέα εργαλεία σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Συμμετέχουν:

  • Βαγγέλης Σινανίδης, managing partner CI partners
  • Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ
  • Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδιάς, Associate Vice President for Research, Innovation, and Graduate Studies The American College of Greece
  • Κονδυλία Κοντογιάννη, Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Συντονίζει η δημοσιογράφος Χρυσάνθη Στέτου

Fire side chat: «Το τοπίο στην αγορά εργασίας και οι ευκαιρίες κατάρτισης»

Στο fire side chat με θέμα το τοπίο στην αγορά εργασίας θα συμμετέχει η Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και ο Δημήτρης Πεφάνης Διευθυντής CNN.

Tα CNN Insights έως τώρα:

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης