ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Ρεκόρ ελέγχων» από την Επιθεώρηση Εργασίας με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες

ΑΕΠ-ΜΠΕ

«Ρεκόρ ελέγχων» προέβλεψε για το 2024 ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας, Γεώργιος Τζιλιβάκης. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Τζιλιβάκης είπε ότι με φετινό στόχο για 67.700 ελέγχους, «ήδη, με το κλείσιμο Αυγούστου έχουμε κάνει 50.804 ελέγχους».

Μάλιστα, όπως επισήμανε, «έχουν βρεθεί 11.469 παραβάσεις, και έχουν επιβληθεί, μέχρι τώρα, 30,6 εκατομμύρια πρόστιμα, μέχρι τον Αύγουστο».

Όπως σημείωσε, πέρυσι η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε 73.000 ελέγχους:

«Αυτό είναι ένα ιστορικό ρεκόρ ελέγχων [..] με τον ίδιο αριθμό ανθρώπων, που ήταν και νωρίτερα», ενώ «επιβάλαμε και ένα ιστορικό ύψος προστίμων [..] Απ' ότι φαίνεται, από τα αποτελέσματα φέτος, από την πορεία των ελέγχων, φέτος θα ξεπεράσουμε και το περσινό ιστορικό ρεκόρ ελέγχων» επισήμανε, ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Τζιλιβάκης είπε ότι η Επιθεώρηση επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων, διαμορφώνοντας το δικό της «risk analysis» ώστε οι έλεγχοι να γίνονται πιο στοχευμένα.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Επιθεώρηση Εργασίας είναι σε επικοινωνία αυτές τις ημέρες με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκειμένου «να μας στήσουν ένα πιο επιστημονικό σύστημα, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των ελέγχων να είναι όπου υπάρχει μεγαλύτερη παραβατικότητα».

Επίσης, ο διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας σημείωσε ότι «αφήνουμε πίσω μας σιγά-σιγά το παλιό παραδοσιακό δελτίο ελέγχου και έχουμε ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο και κάνουμε ελέγχους με τάμπλετ» τα οποία είναι συνδεδεμένα με το «Εργάνη» και με το λειτουργικό σύστημα της επιθεώρησης.

«Στόχος μας είναι, μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, το 90% των ελέγχων να γίνονται μέσα από το τάμπλετ» είπε ο κ. Τζιλιβάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης