ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σταϊκούρας για ΒΟΑΚ: Έχει υψηλή επικινδυνότητα - Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

Σταϊκούρας για ΒΟΑΚ: Έχει υψηλή επικινδυνότητα - Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απαντήσεις σχετικά με την έναρξη εργασιών στον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και την ανάθεση μελετών στο ισχύον δίκτυο για άμεσες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο ερώτησης που του κατέθεσε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ελένη Βατσινά.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι ο ΒΟΑΚ είναι δρόμος με υψηλή επικινδυνότητα, για διάφορους υλικοτεχνικούς λόγους και λόγω παλαιότητας, ενώ σημείωσε αναλυτικά την πορεία των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου στην Κρήτη, χαρακτηρίζοντας το έργο ως εμβληματικό.

Παράλληλα, ο Υπουργός τόνισε για ακόμη μία φορά, ότι οι πρώτες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας θα εφαρμοστούν στο πρότυπο των εργασιών, όπως συντελέστηκαν στην Εθνική οδό Πατρών-Πύργου, όπου δε χρειάζεται επιπλέον χρόνος και χρηματοδότηση για αδειοδοτήσεις ή και απαλλοτριώσεις.

Ως προς τα έργα βελτίωσης της ασφάλειας επί του δρόμου, «αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επί συνόλω ή μερικώς, ανάλογα με την εφικτότητα και την αναγκαιότητα, με βάση και τη διεθνή εμπειρία και πρακτική, οριζόντια διαγράμμιση, εύκαμπτα διαχωριστικά κολωνάκια, φωτισμό κόμβων και τμημάτων οδού, αναμόρφωση κατακόρυφης σήμανσης, αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, στηθαία ασφαλείας, κλαδοκοπές, φωτεινή σηματοδότηση κόμβων και αποκατάσταση καθιζήσεων οδοστρώματος», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε:

«Εργαζόμαστε ώστε κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».