ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τσάπαλος: Βρήκαμε 2 δισ. ευρώ για την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου 2»

Unsplash

«Ο πρωθυπουργός προχθές ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος αυτού, ενός πάρα πολύ σημαντικού προγράμματος που βοήθησε χιλιάδες ζευγάρια, χιλιάδες οικογένειες να βρουν το δικό τους σπίτι», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσάπαλος «βρήκαμε τρόπο, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να εξευρεθούν χρήματα 2 δισ. ευρώ για να μπορέσει αυτό το πρόγραμμα να επεκταθεί – και όχι μόνο να επεκταθεί, αλλά να διευρυνθεί και όσον αφορά τα ηλικιακά, και να μην είναι μόνο νέοι άνθρωποι που θα το λάβουν – να είναι και μεγαλύτερης ηλικίας έως 49 – 50 ετών».

Παράλληλα επισημαίνει πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ουσιαστικά στις τελικές διαπραγματεύσεις για να καθοριστούν όλα αυτά τα επιμέρους, μεταξύ αυτών και το επιτόκιο, αλλά και κάποια άλλες τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες.

Θα υπάρχει εξειδίκευση για τα μέτρα αυτά μέσα στην εβδομάδα, το πιθανότερο από τους αρμόδιους υπουργούς για να δοθεί η απάντηση και για το επιτόκιο.

Πάντως και στο κομμάτι του επιτοκίου υπάρχουν διαπραγματεύσεις, ούτως ώστε να είναι ένα επιτόκιο το οποίο να είναι υποφερτό και να μην δυσχεραίνει αυτούς οι οποίοι στο τέλος θέλουμε να ωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό – και μας έχουν αντιγράψει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης