ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αφιερωμένο στις ευρωπαϊκές καινοτομίες το περίπτερο της Κομισιόν στην 88η ΔΕΘ

Αφιερωμένο στις ευρωπαϊκές καινοτομίες το περίπτερο της Κομισιόν στην 88η ΔΕΘ
ΔΕΘ

Με κεντρική εκδήλωση «η καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει για έκτη συνεχή χρονιά με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα εγκαίνια του περιπτέρου θα γίνουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 13:00. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνουν η Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης (EMPL) και η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (HOME) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα κέντρα Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας Perrotis College και Europe Direct Θεσσαλονίκης.

Το κεντρικό θέμα της παρουσίας της αντιπροσωπείας φέτος είναι η καινοτομία, κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μοχλός ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας και θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες:

  • Καινοτομία, Εκπαίδευση και Κοινωνική Συνοχή: Σε αυτή τη θεματική ενότητα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής θα συζητήσει με ομιλητές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ελληνική κυβέρνηση, τη Βουλή των Ελλήνων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την κοινωνία πολιτών για την σχέση της καινοτομίας με την εκπαίδευση και το πώς αυτή η σχέση μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση ραγδαίων τεχνολογικών, οικονομικών, κοινωνικών και δημογραφικών εξελίξεων.
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Σε αυτή τη θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν νέες ιδέες και πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και τη διαμόρφωση ευνοϊκού πλαισίου για την εισαγωγή ιδεών στην αγορά.
    Η συζήτηση θα ενισχυθεί με την παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων και κέντρων τεχνολογίας και καινοτομίας από τη Βόρεια Ελλάδα.

Εκδηλώσεις

Η εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου (11:00-12:30).

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Ευαγγελία Γεωργίτση, υπεύθυνη Επικοινωνίας της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Βασίλης Γάκης, αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Αντιπροσωπείας, καθ’ όλη την διάρκεια της ΔΕΘ θα μπορούν επίσης:

  • Nα πάρουν μέρος στην εκδήλωση «Τα Κοινωνικά σας Δικαιώματα στην ΕΕ: Ελάτε να συζητήσουμε!»
  • Να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Fast Fashion: ένα πρόβλημα, χίλιες λύσεις»
  • Να γνωρίσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη στην πράξη
  • Να συμμετέχουν σε εργαστήριο ανακύκλωσης υπολειµµάτων τροφίµων µέσω κοµποστοποίησης µε γεωσκώληκες «Worm up για ανακύκλωση»
  • Να συμμετέχουν σε εργαστήριο παρασκευής φυσικού αντηλιακού και πλοήγησης στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αντηλιακών «Sun Safe sustainability»
  • Να λάβουν μέρος στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: παρουσίαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας».