ΑΝΑΠΤΥΞΗ

88η ΔΕΘ: Η έκθεση σε αριθμούς και η Γερμανία στο προσκήνιο

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ενισχυμένο τον διεθνή χαρακτήρα της και τη Γερμάνια, ως τιμώμενη χώρα, στο επίκεντρο, η 88η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 1.300 εκθέτες (έμμεσοι και άμεσοι) αναμένεται να δώσουν το «παρών» ενώ οι διεθνείς συμμετοχές φτάνουν φέτος τις 25 έναντι 18 πέρσι, με πρωτοεμφανιζόμενες χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ, την Ιαπωνία, τις Χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, το Εκουαδόρ και το Κόσοβο. Η έκθεση καλύπτει όλους τους διαθέσιμους χώρους του εκθεσιακού κέντρου και μαζί με τους χώρους εκδηλώσεων, θα αξιοποιηθούν σχεδόν 32.000 τ.μ.

Σε ό,τι αφορά τις θεματικές της 88ης ΔΕΘ αυτές είναι: AKADEMIA, Ενέργεια-Κυκλική Οικονομία, Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Cosmos-Διεθνείς Συμμετοχές, Περιφέρειες-Γεύσεις από Ελλάδα, Γαστρονομία-Ξένες και Ελληνικές Λιανικές Πωλήσεις. Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός, Δημόσιοι Φορείς-Οργανισμοί και Hobby Festival.

Υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων της χώρας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στα Περίπτερα 2 και 3, το «παρών» θα δώσουν 47 Επιμελητήρια με 350 επιχειρήσεις απ' όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστές συμμετοχές έχουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Στο πλαίσιο τη 88ης ΔΕΘ, ένα ξεχωριστό θέαμα θα παρουσιαστεί φέτος για πρώτη φορά τον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο σόου φωτισμένων drones που έχει φιλοξενηθεί έως τώρα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε τρία 15 λεπτά και 500 drones θα γεμίσουν τον ουρανό τη πόλης.

135 επιχειρήσεις από τη Γερμανία

Με μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές Τιμώμενης Χώρας, η Γερμανία, φιλοξενεί στο περίπτερό της 135 επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και δίκτυα συνεργασίας. Με σύνθημα hallo Ελλάδα και υπό το brand «made in Germany» η φετινή Τιμώμενη Χώρα αναπτύσσεται στο περίπτερο 13, επιφάνειας 6.000 τμ. ενώ στην αποστολή της, με επικεφαλής τον Αντικαγκελάριο της γερμανικής κυβέρνησης Dr Robert Habeck συμμετέχουν 400 άτομα κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και επιχειρήσεων.

Οι εκθέτες της Γερμανίας προέρχονται από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας και συγκεκριμένα τους τομείς των Κατασκευών, Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Ψηφιακής Οικονομίας, Βιομηχανίας Υγείας και Ιατρικής Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης και Έρευνας, Logistics-Μεταφορών και Υπηρεσιών.

Η δυναμική παρουσία που θα έχει στη φετινή διοργάνωση η Γερμανία εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα, δημιουργώντας προοπτικές για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Παράλληλα στους χώρους του γερμανικού Περιπτέρου θα διοργανωθούν περισσότερες από 120 εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και workshops επιχειρηματικού ενδιαφέροντος ενώ πολλές θα και οι πολιτιστικές δράσεις από πλευράς της Τιμώμενης Χώρας. Η συμμετοχή της Γερμανίας παρουσιάζεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής, οργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό της Λειψίας, ενώ στο πολιτιστικό και επιχειρηματικό πρόγραμμα συμβάλλουν η Γερμανική Πρεσβεία, το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης