ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Έρχεται επιδότηση ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Τι προανήγγειλε ο Θ. Σκυλακάκης

Έρχεται επιδότηση ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Τι προανήγγειλε ο Θ. Σκυλακάκης

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης

EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και τον μήνα Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος σε συνέντευξη του το πρωί της Παρασκευής δήλωσε «δεν θεωρούμε ότι η τιμή αυτή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μία μικρή ενίσχυση».

Η κυβέρνηση είναι πιο κοντά «στο να πάμε σε επιδότηση» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και πρόσθεσε πως «εμείς έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων».

Στόχος τα 15 λεπτά/KWh

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα πράσινα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται από τους παρόχους το αργότερο ως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να μείνουν τα τιμολόγια εκεί γύρω στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. «Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως σημείωσε «θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα έτσι ώστε να κρατηθούν και οι τιμές σταθερές. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μου είναι, παρά κάποια ανησυχητικά που σας είπα, η σημαντική πτώση της ζήτησης, γιατί το φθινόπωρο πάμε από τα 7,5 με 10 στα 5 με 6, να έχουμε αποκλιμάκωση λόγω της φυσιολογικής ζήτησης της εποχής και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών».

«Από εκεί και πέρα πέφτει η ζήτηση το φθινόπωρο. Υπάρχουν δύο παράγοντες που είναι παράγοντες ανησυχίας. Ο ένας παράγων το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας το οποίο υλοποιεί η Ρωσία ως μέθοδο πολέμου. Αυτή η μέθοδος πολέμου που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.