ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θεοδωρικάκος: «Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει ακόμη πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις»

Η παρουσίαση της Έρευνας Ελκυστικότητας της EY για την Ελλάδα το 2024 επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας είναι σε έναν θετικό δρόμο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι επενδύσεις σε υποδομές και η ενίσχυση της καινοτομίας είναι βασικοί παράγοντες αυτής της προσπάθειας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σήμερα στο 7th InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece» που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Επιπλέον, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει το τελευταίο στη δικαιοσύνη, καθώς επίσης και η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας συμβάλλουν καθοριστικά στην προσέλκυση σημαντικών ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Δική μου πρόθεση, πρόσθεσε, είναι να εξαλειφθεί κάθε είδους εμπόδιο που μπορεί να δυσχεραίνει αυτές τις επενδύσεις. Έχουμε κάνει αρκετά αλλά δεν τα έχουμε κάνει όλα. Χρειαζόμαστε κάποιες ακόμα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να διευκολύνονται οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που επεσήμανε ο υπουργός, η Ελλάδα προσέλκυσε 50 επενδυτικά έργα το 2023, σημειώνοντας την ισχυρότερη επίδοση από το 2000. Επίσης, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ή να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα το επόμενο έτος, το υψηλότερο ποσοστό από το 2019.

«Η βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας των υποδομών, τη στρατηγική γεωγραφική θέση και την ύπαρξη μίας ισχυρής ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι προσπάθειες μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης επικεντρώνονται στην ενίσχυση αυτών των τομέων, καθώς και στη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο είναι και το υπ' αριθμόν ένα θέμα που θίγουν οι ερωτώμενες εταιρείες σε ό, τι αφορά το πιστεύουν ότι χρειάζεται να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα. Όλοι μοιραζόμαστε αυτήν τη σκέψη, πόσο σημαντικό είναι να πετύχουμε μεγάλα βήματα στον τομέα της βελτίωσης των δεξιοτήτων του δυναμικού μας», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης και κατέληξε:

«Η Ελλάδα διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τη θέση της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχέσεις της με ισχυρούς συμμάχους όπως οι ΗΠΑ. Έργα διασύνδεσης με την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς και οι συζητήσεις με την Τουρκία, ενισχύουν τη στρατηγική σημασία της χώρας μας ως περιφερειακού παράγοντα σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σε κάθε περίπτωση προβλήματα γραφειοκρατίας και διαφθοράς κατά τη διαδικασία προσέλκυσης επενδύσεων, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε πολύ πιο υψηλές επιδόσεις για την Ελλάδα και σε αυτόν τον τομέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης