ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εξοχική κατοικία: Ποιες περιοχές «μαγνητίζουν» τους υποψήφιους αγοραστές

Eurokinissi

Τα νησιά, οι περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και προορισμοί κοντά στην Αθήνα, κερδίζουν το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να επενδύσουν σε εξοχική κατοικία στη χώρα μας.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της πλατφόρμας Spitogatos, για τις περιοχές που αναδείχθηκαν ως δημοφιλέστερες για αγορά εξοχικού, με βάση τις αναζητήσεις των ενδιαφερόμενων αγοραστών, τόσο το 2023 όσο και τους πρώτους μήνες του 2024.

Δύο δημοφιλή νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα η Κέρκυρα και η Λευκάδα, καθώς επίσης και η περιοχή της Χαλκιδικής που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, βρέθηκαν ψηλά στις προτιμήσεις όσων αναζητούν εξοχική κατοικία. Την πεντάδα συμπληρώνουν, δύο ακόμη ηπειρωτικοί προορισμοί, η Καλαμάτα αλλά και το Λουτράκι, περιοχή εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Aξίζει να σημειωθεί πως το τρέχον έτος, σε ό,τι αφορά την αγορά κατοικίας στα ελληνικά νησιά, η διεθνής ζήτηση είναι αυξημένη ενώ το ενδιαφέρον των Ελλήνων παρουσιάζεται ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με πέρσι.

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών, πάντως, όπως και συνολικά της αγοράς ακινήτων, συνεχίζουν και φέτος την ανοδική τους πορεία στην πλειονότητα των προορισμών.

Σε ό,τι αφορά τις ζητούμενες τιμές στα νησιά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μεγαλύτερη αύξηση - κατά 23,9% σε σχέση με πέρσι- καταγράφηκε στην Αντίπαρο με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 5.450 ευρώ το τ.μ. Ακριβότερο νησί για αγορά εξοχικής κατοικίας παραμένει πάντως η Μύκονος με 6.637 ευρώ ανά τ.μ. και αύξηση 5,1% σε σχέση με πέρσι. Η Πάτμος παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του +17,1%, με μέση ζητούμενη τιμή πώλησης για το 2024 τα 5.229 ευρώ ανά τ.μ. ενώ στη Σαντορίνη η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης φτάνει τα 4.286 ευρώ ανά τ.μ., αυξημένη κατά 2,9%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης