ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σταϊκούρας: Το νέο δίκτυο ύδρευσης σε Άρτα και Λευκάδα θα εξυπηρετεί πάνω από 150.000 κατοίκους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Με το νέο δίκτυο ύδρευσης σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή έργων ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας», η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο της Λευκάδας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, αποτελεί μια από τις καίριες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς προβλέπεται η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης σε 3 Περιφέρειες, 4 Περιφερειακές Ενότητες, 6 Δήμους και 27 Οικισμούς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόσθεσε:

«Η σύμβαση που υπογράφουμε, σήμερα, στη Λευκάδα, για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου ύδρευσης συνιστά μία ακόμη εμβληματική πρωτοβουλία στο πεδίο της βέλτιστης διαχείρισης και της ορθολογικής αξιοποίησης των υδάτινων πόρων.

Ένα νευραλγικό πεδίο εξαιτίας τόσο της ραγδαίας μεταβολής των κλιματολογικών συνθηκών, όσο και των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών που απορρέουν από τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

Στην τελετή υπογραφής της Σύμβασης ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, Αντώνης Κοτσώνης, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης