ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για την κρατική συμμετοχή στην Εθνική Τράπεζα

Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για την κρατική συμμετοχή στην Εθνική Τράπεζα

Την περαιτέρω μείωση της κρατικής συμμετοχής στην Εθνική Τράπεζα, η οποία ανέρχεται σήμερα στο 18%, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε πως το επόμενο βήμα θα γίνει «το φθινόπωρο ανάλογα και με τις συνθήκες στην αγορά», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως το κράτος έχει εκχωρήσει πλήρως τις συμμετοχές του στις υπόλοιπες τρεις μεγάλες τράπεζες και πλέον ετοιμάζεται να πουλήσει το σύνολο ή μέρος του μεριδίου που συνεχίζει να έχει στην Εθνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σχετικά το δημοσίευμα, τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά των τελευταίων δεκαετιών, με την εισαγωγή μειοψηφικού μεριδίου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2023, το ελληνικό κράτος και ο Όμιλος Λάτση πούλησαν το 11% της Helleniq Energy Holdings για 235,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν «άμεσα σχέδια» για περαιτέρω πώληση στην εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ