ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αλλάζει το τοπίο στο οnline delivery

Αλλάζει το τοπίο στο οnline delivery
INTIME

Nέες συνεργασίες αλλά και καινούριες υπηρεσίες για τους καταναλωτές, αναδιαμορφώνουν εκ νέου το τοπίο στο οnline delivery.

Μετά τη ραγδαία άνοδο που γνώρισε μέσα στην πανδημία, ο κλάδος έχει αποκτήσει και συνεχίζει να ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και συνήθειες των καταναλωτών. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η υπηρεσία του quick commerce, της γρήγορης παράδοσης δηλαδή, που γνώρισε «άνθιση» την ίδια περίοδο. Παρότι βεβαίως την τελευταία διετία, ορισμένες από τις πλατφόρμες που εξυπηρετούσαν ακριβώς αυτή την ανάγκη έπαψαν να υπάρχουν, καθώς είτε εξαγοράστηκαν, είτε έκλεισαν, εντούτοις, σε ό,τι αφορά το οργανωμένο λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να ενισχύουν την παρουσία τους.

Tους πρώτους μήνες της πανδημίας το 2020, η συνεργασία που ανακοίνωναν η e-food με την Σκλαβενίτης άλλαζε τα έως τότε δεδομένα της αγοράς καθώς οι καταναλωτές μέσω της πλατφόρμας μπορούσαν παραγγείλουν και να παραλάβουν στο σπίτι τους τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Στο ίδιο δρόμο ακολούθησαν στη συνέχεια και άλλες μεγάλες αλυσίδες προχωρώντας σε αντίστοιχες κινήσεις, με την efood ωστόσο, έως και πρόσφατα, να διατηρεί συνεργασία μόνο με την Σκλαβενίτης.

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν καθώς στην efood μπήκε πριν από λίγες μέρες και η ΑΒ Βασιλόπουλος, για παράδοση των αγορών από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι, εντός 60 λεπτών, ξεκινώντας αρχικά με 9 καταστήματα - 4 στην Αττική και 5 στη Θεσσαλονίκη. Η ΑΒ Βασιλόπουλος διατηρεί επίσης συνεργασία με την πλατφόρμα Wolt ενώ έως τον περασμένο χειμώνα, όταν και τερμάτισε τη λειτουργία της, συνεργαζόταν και με την Ιnstashop (του ομίλου Delivery Hero, μητρικής επίσης της efood).

Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες Wolt και efood, λάνσαραν το προηγούμενο διάστημα στην ελληνική αγορά τις συνδρομητικές τους υπηρεσίες, με τις οποίες προσφέρουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα, καταβάλλοντας μία μηναία συνδρομή της τάξεως των 3,99 ευρώ, να έχουν μηδενικό κόστος διανομής από καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση 4 χλμ από τον χώρο παράδοσης. Οι συνδρομητές και στις δύο περιπτώσεις, επωφελούνται παράλληλα από προσφορές και εκπτώσεις που θα είναι διαθέσιμες για την υπηρεσία ενώ επίσης έχουν και δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ