ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τσακλόγλου: Περισσότεροι από 81.000 συνταξιούχοι έχουν δηλώσει ότι εργάζονται

Τσακλόγλου: Περισσότεροι από 81.000 συνταξιούχοι έχουν δηλώσει ότι εργάζονται

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

INTIME NEWS

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση για την πλατφόρμα δήλωσης απασχόλησης των συνταξιούχων, καθώς ο αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 81.000 συνταξιούχοι έχουν δηλώσει ότι εργάζονται.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνο Τσακλόγλου, στην περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος «δεν το έχει δηλώσει στην πλατφόρμα και ταυτόχρονα δεν πληρώνει και τις αναλογούσες εισφορές αλλά και τον αντίστοιχο φόρο, έχει πραγματικά μεγάλο πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στο δωδεκαπλάσιο της σύνταξής του».

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος έχει δύο εργοδότες ή αν διακόπτεται η εργασία του και ενδεχομένως συνεχίζει μετά από ένα μήνα ή από δύο μήνες.

«Οι περισσότεροι από δύο εργοδότες, δεν είναι πρόβλημα. Είναι ό, τι συμβαίνει και σήμερα, δηλαδή γίνεται αναλογική παρακράτηση από τον αντίστοιχο μισθό τον οποίο έχουν και πληρώνονται και οι αντίστοιχες εισφορές.

Για το διάστημα το οποίο μεσολαβεί, αυτό το οποίο έχουμε πει είναι το ότι ουσιαστικά θα μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση στη σύνταξή του έξι μήνες μετά από την τελευταία φορά την οποία εργάστηκε. Ακριβώς για να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο. Δηλαδή δουλεύω ένα μήνα, σταματάω ξανά, αρχίζω ξανά, σταματάω και ούτω καθεξής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ