Λοΐζου (ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων): Επενδύσεις στρατηγικής σημασίας στα ναυπηγεία από το DFC

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο όπου έχει σημειώσει φοβερή πρόοδο στην οικονομία» ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζου σε συζήτηση για τις εξελίξεις των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων στο πλαίσιο του 5ου Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η Βίκυ Λοΐζου σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, έχει ολοκληρώσει σειρά μεταρρυθμίσεων που της δίνουν τη δυνατότητα να αυξάνει τις άμεσες ξένες επενδύσεις και να προσελκύει ποιοτικούς επενδυτές, όπως μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, ενισχύοντας όχι απλά την εθνική οικονομία, αλλά και τον ρόλο της χώρας ως ηγέτη σε περιφερειακό επίπεδο.
Η κ. Λοΐζου πρόσθεσε ότι μας δίνεται η ευκαιρία να σχεδιάσουμε μια στρατηγική για επενδύσεις σε τομείς καινοτομίας, μεταξύ άλλων στη μικροηλεκτρονική και τους ημιαγωγούς, αλλά και περισσότερα κίνητρα για να αυξήσουμε την παραγωγική βάση και να προσελκύσουμε επενδύσεις.
«Η επένδυση στα ναυπηγεία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα στρατηγικής σημασίας. Το DFC επένδυσε δανείζοντας 125 εκατ. ευρώ - για πρώτη φορά το DFC το κάνει αυτό στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους για να βρούμε και άλλες στρατηγικές επενδύσεις».
Η κ. Λοΐζου υπογράμμισε πως στόχος για το μέλλον είναι τα νέα κίνητρα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της βιομηχανίας, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανθεκτική.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Παράταση του προγράμματος συντήρησης των υποβρυχίων ζητούν οι εργαζόμενοι

Πότε πιστώνονται τα χρήματα στους δικαιούχους για φυτική και ζωική παραγωγή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
05:00
Youth Pass: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις - Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης
04:00
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί το δώρο Πάσχα - Τι ισχύει στην περίπτωση μη καταβολής του
03:00
Πάσχα 2025: Οι ημέρες του εορταστικού ωραρίου - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
02:00.jpg?t=1n_2b6gaJSZOj8qQmlYc4w)