ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Αντέχει» και τον Σεπτέμβριο ο ελληνικός τουρισμός

pixabay

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού δίνουν οι κρατήσεις σε αρκετούς προορισμούς της χώρας τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο.

Ο Σεπτέμβριος σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω των καλών καιρικών συνθήκων, παρουσίαζε έτσι κι αλλιώς «δυναμική», τη φετινή χρονιά ωστόσο, στελέχη του κλάδου, βλέπουν αυξημένες κρατήσεις και σε σχέση με πέρσι, αναμένοντας ότι οι πληρότητες θα φτάσουν μάλιστα και σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Οι δύο πρώτοι μήνες του φθινοπώρου, ο Σεπτέμβριος αλλά και ο Οκτώβριος, σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας εκτιμάται δε πως μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην συνολική εικόνα που θα διαμορφωθεί για την τρέχουσα χρονιά. Σε περιοχές, όπως η Κρήτη, παράγοντες του τουρισμού μιλούν για πληρότητες τον Σεπτέμβριο που φτάνουν έως και το 90% ενώ προβλέπουν πως ακόμη και έως τον Νοέμβριο θα υπάρχει τουριστική κίνηση στο νησί.

Ευοίωνες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το φθινόπωρο προκύπτουν επίσης από τις αεροπορικές κρατήσεις από χώρες του εξωτερικού - όπως για παράδειγμα Βρετανών τουριστών - αλλά και από τουριστικά γραφεία καθώς πολλά έχουν επεκτείνει τα πακέτα που προσφέρουν στους εκδρομείς και για τον Οκτώβριο.

Παράλληλα αύξηση της τάξεως του 30% σε σχέση με πέρσι εκτιμά πως θα εμφανίσουν οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, η εταιρεία αναλύσεων Airdna.

Στην εικόνα που διαμορφώνεται αξίζει σημειωθεί επίσης η ανοδική ζήτηση που παρατηρείται πλέον, πέραν των νησιών, και για τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, στις οποίες οι επισκέπτες μεταβαίνουν οδικώς, όπως για παράδειγμα σε περιοχές της Πελοποννήσου οι οποίες και αποτελούν «πόλο έλξης» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όπως σημείωνε άλλωστε η πρόσφατη μελέτη "Τάσεις του επιχειρείν" της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, οι νέες τάσεις που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις προτιμήσεις των τουριστών στη μετά-πανδημική περίοδο για λιγότερο κορεσμένους προορισμούς οδηγούν σε σταδιακή αναδιάταξη του τουριστικού χάρτη, με μείωση της εποχικότητας και ανάδειξη νέων προορισμών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας μελέτης τέλος, οι τουριστικές εισπράξεις στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά θα μπορούσαν προσεγγίσουν τα 21 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης