Eurostat: Αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό Φεβρουαρίου - Στο 6,5% στην Ελλάδα
Ανανεώθηκε:
Τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη κατέγραψε η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, φτάνοντας στο 6,5% τον Φεβρουάριο, σε σχέση με το 7,3% του Ιανουαρίου και το 7% της ΕΛΣΤΑΤ.
Την ίδια ώρα ο πληθωρισμος στην Ευρωζώνη αποκλιμακώθηκε οριακά στο 8,5% τον Φεβρουάριο, από 8,6% τον Ιανουάριο 2023.

Στην Ελλάδα, ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός υποχώρησε στο 6,5% από 7,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,8% όσον αφορά την Ευρωζώνη και στο 0,2% όσον αφορά την Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από την έκθεση της Eurostat, μεγαλύτερη ώθηση φαίνεται να έδωσε το κόστος τροφίμων, αλκοόλ και καπνού με άνοδο 15% σε ετήσια βάση έναντι 14,1% τον Ιανουάριο.
Ακολουθεί ο πληθωρισμός ενέργειας με άνοδο 13,7% έναντι 18,9% τον Ιανουάριο, το κόστος των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών στο 6,8% έναντι 6,7% τον Ιανουάριο, καθώς και το κόστος υπηρεσιών στο 4,8% εναντι 4,4% τον Ιανουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανάπτυξη 2,2% για το έτος 2023 προβλέπει το ΚΕΠΕ
Πληθωρισμός: Στο 7,3% τον Ιανουάριο στην Ελλάδα - Στο 8,6% στην Ευρωζώνη
Θεσσαλονίκη: Διακίνηση ναρκωτικών σε μίνι μάρκετ - Κατασχέθηκαν χρήματα και όπλα
11:03
«Πέφτουν» οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2026 - Οι πρώτες εκτιμήσεις
11:00
Φρεγάτα «Κίμων»: Παρουσία Τασούλα και Μητσοτάκη η υποδοχή της υπερσύγχρονης Belharra (pics&vids)
11:00
Στην Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
10:59