Γιάννης Στουρνάρας: «Προεκλογικά πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι»
Ανανεώθηκε:
Ένα σαφές μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις στέλνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφέροντας ότι «Προεκλογικά πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι»
«Η αξιοπιστία της Ελλάδος πρέπει να διαφυλαχθεί γιατί χτίστηκε πολύ δύσκολα και είναι πολύ εύκολο να γκρεμιστεί σε 24ωρα» αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας και διευκρινίζει: «όταν λέμε αξιοπιστία εννοούμε τη δημοσιονομική γιατί εκεί κατά το παρελθόν ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα».
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας να μειώσουμε σημαντικά το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ, ούτως ώστε όταν προστεθούν οι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι, το χρέος να παραμείνει βιώσιμο και σε πτωτική τροχιά. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία»
ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ: Η πρώτη φρεγάτα Belharra «Κίμων» στον ελληνικό στόλο – Νέα εποχή ναυτικής ισχύος
07:10
Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια - Άνοδος της θερμοκρασίας
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15 Ιανουαρίου)
06:30
Πότε αλλάζουν οι χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
06:00