ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Pfizer: Στους 500 οι εργαζόμενοι έως το τέλος του 2023

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ η λειτουργία του CDI θα υποστηρίξει συνολικά, για την περίοδο 2020-2030, 8.100 ετήσιες θέσεις εργασίας και η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας για την ίδια περίοδο εκτιμάται στα 486 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 500 άτομα, από 420 σήμερα, αναμένεται να απασχολεί έως το τέλος του 2023 το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του CDI, Nico Gariboldi, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην έδρα του Κέντρου, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι κάθε μία θέση εργασίας αποδίδει 2,3 θέσεις στην ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι για τη στελέχωση του Κέντρος Ψηφιακής Καινοτομίας είχαν υποβληθεί συνολικά 20.000 αιτήσεις ενώ από τα 420 άτομα που επελέγησαν έως τώρα, το 35% είναι γυναίκες, ποσοστό σημαντικό για τα ελληνικά δεδομένα. Παράλληλα το 87% των εργαζομένων είναι από τον τομέα του stem, το 75% διαθέτει μεταπτυχιακά ενώ σε ποσοστό 15% προέρχονται από το εξωτερικό-μεταξύ των οποίων και Έλληνες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ η λειτουργία του CDI θα υποστηρίξει συνολικά, για την περίοδο 2020-2030, 8.100 ετήσιες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας και η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας για την ίδια περίοδο εκτιμάται στα 486 εκατ. ευρώ.

Tα στελέχη του CDI παρουσίασαν στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, την παγκόσμια διάσταση του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer αλλά και τη σημασία του για την ελληνική οικονομία και για την ανάδειξη του τοπικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας ενώ τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του κέντρου.

«Η Έρευνα και η Ανάπτυξη (R&D) βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπλήρωσης του σκοπού της Pfizer να αξιοποιήσει την επιστήμη και τις προηγμένες τεχνολογίες για να ανακαλύπτουμε νέες θεραπείες, που σώζουν ή βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων», επεσήμανε ο κ. Gariboldi, εξηγώντας ότι «το CDI οδηγεί την καινοτομία με περισσότερα από 200 παγκόσμια project, στο πλαίσιο των οποίων χρησιμοποιούμε την επιστήμη των δεδομένων και τις πιο σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες (τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση, επιστήμη των δεδομένων κ.ά.) για να βελτιώσουμε την εμπειρία και τα αποτελέσματα για τους ασθενείς».

Γιατί επελέγη η Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους επελέγη η Θεσσαλονίκη για την εγκατάσταση του Κέντρου, ο Nico Gariboldi, επεσήμανε χαρακτηριστικά «για τους ανθρώπους της» καθώς και ότι στην πόλη υπάρχουν καταξιωμένα πανεπιστήμια στον τομέα της έρευνας. Εστίασε επίσης στη στήριξη από τις αρχές καθώς και στην ψηφιακή πολιτική της κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι ο «περιβάλλον» ευνοεί την ανάπτυξη των startup ενώ τέλος τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση ενώ εξήγησε ότι και η ζώνη ώρας της αποτελεί έναν ευνοϊκό παράγοντα.

Όπως επισημάνθηκε επίσης σημαντικό κομμάτι του οράματος και των δράσεων του CDI είναι η συνεργασία με το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας, τόσο παγκοσμίως όσο κυρίως στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα δυναμικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και στόχος του Κέντρου είναι η όσο τον δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή του, μέσω αμοιβαία ωφέλιμων συνεργασιών όπως σημείωσαν τα στελέχη του CDI, ενώ συζήτησαν με τους εκπροσώπους του Εθνικoύ Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην ίδια κατεύθυνση το CDI επενδύει και στη συνεργασία με ελληνικές startup εταιρείες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι CDI και Medoid AI ξεκινούν συνεργασία με επίκεντρο την προώθηση της ψηφιακής εγγραματοσύνης σε θέματα υγείας (digital health literacy) μέσω της αξιοποίησης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της πληροφορίας που απευθύνεται στους ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης