ΑΓΟΡΕΣ

Με 2 δισ. η Eurobank μπαίνει στη μάχη της ΑΜΚ

Από ύψος 2 δισ. ευρώ, η Eurobank περιμένει να δει τους νέους επενδυτές EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του book building της Eurobank, με την τράπεζα να έχει καλύψει από τις προσφορές ιδιωτών και την ανταλλαγή ομολόγων πάνω από 2,038 δισ. ευρώ. Η Eurobank ανακοίνωσε ότι κάλυψε το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών και δεν θα χρειαστεί ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας όρισε την τιμή διάθεσης της μετοχής στο 0,01 ευρώ (ανά νέα μετοχή) ή στο 1 ευρώ μετά τη συνένωση των υφιστάμενων μετοχών της (reverse split) με αναλογία 100 προς 1.

Στην ανακοίνωση της Eurobank αναφέρεται ότι υπό την επιφύλαξη της κατανομής των Νέων Μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank θα αυξηθεί κατά €611.676.000 και θα εκδοθούν συνολικά 2.038.920.000 Νέες Μετοχές (μετά την ολοκλήρωση της ως άνω συνένωσης μετοχών), ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία. Η ανερχόμενη σε συνολικά €1.427.244.000 διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο θα πιστωθεί σχετικώς στον οικείο λογαριασμό των ιδίων κεφαλαίων της Eurobank.

H Eurobank αναμένεται να συνάψει σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και να κατανείμει Νέες Μετοχές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού στις 20 Νοεμβρίου 2015 ή περί την ημερομηνία αυτή, και μετά την επιβεβαίωση του Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης των €2 δισ. προς το Ελληνικό Δημόσιο και των €10 δισ. που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών εκπληρώθηκαν κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία ή πριν από αυτήν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης