Το brent υποχωρεί αλλά παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Μια αδύναμη τάση υποχώρησης καταγράφει σήμερα (10/9) το Brent, με την τιμή του να κινείται προς τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, πιθανώς σε μια αποκόμιση κερδών.
Παρά την πτώση παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο, καθώς η εντεινόμενη σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν εγείρει ανησυχίες για περαιτέρω διαταραχές στον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή.
Το Ιράν δήλωσε ότι ήταν έτοιμο για μια πιο έντονη σύγκρουση, δεσμευόμενο να αντισταθεί στον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και προειδοποιώντας ότι θα εντείνει τις επιθέσεις του εάν οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίσουν τις επιθέσεις σε ιρανικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε ότι η σύγκρουση δεν θα τελειώσει μέχρι μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου και δήλωσε ότι μια σημαντική ανακούφιση στις τιμές της βενζίνης είναι απίθανη πριν από τότε, σηματοδοτώντας περιορισμένες προοπτικές για βραχυπρόθεσμη αποκλιμάκωση.
Οι εχθροπραξίες εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά από περίπου ένα μήνα σχετικής ηρεμίας, με τις δύο πλευρές να εντείνουν τις επιθέσεις.
Η σύγκρουση διευρύνθηκε μετά την επίθεση των Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε αρκετές ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας προσωρινή αναστολή ορισμένων δραστηριοτήτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Ο Πούτιν θέλει συμφωνία για Ουκρανία- Πότε λήγει ο πόλεμος στο Ιράν και «πέφτει» το πετρέλαιο
Σύνδεσμος Πρατηριούχων: Έρχεται δύσκολος χειμώνας - Αύξηση έως και 70% στο πετρέλαιο θέρμανσης
ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας: Προκλητική η κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
18:28
Μητσοτάκης από Ριάντ: «Ναι» στην παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία
18:20
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Λάθος να ζητούν αποζημίωση, ενώ δικαιούνται μισθό»: Τα δικαιώματα των εργαζομένων της Pizza Fan
18:12
«Χωριάτικο»: 50 άτομα στο στόχαστρο της αστυνομικής επιχείρησης για την απάτη «μαμούθ»
18:02