ΑΓΟΡΕΣ

Με μικρά κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με θετικό πρόσημο άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στο σημερινό Eurogroup, η αβεβαιότητα για την εξέλιξη του οποίου καθιστά επιφυλακτικότερους τους συμμετέχοντες στην αγορά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 682,01 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,68%. Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 8 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,51%), των Πρώτων Υλών (+1,37%) και των Τραπεζών (+1,21%).

Αύριο αναμένεται να γίνουν γνωστές οι διαθέσεις του SSM για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν θα αναγνωρισθεί μέρος του αναβαλλόμενου φόρου που αναγνώρισαν τα πιστωτικά ιδρύματα λόγω της αύξησης της εταιρικής φορολόγησης από το 26% στο 29%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης