ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 279 δισ. δολαρίων για την Nvidia - Πτώση «ρεκόρ» στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι παγκόσμιες μετοχές ημιαγωγών και συναφών προϊόντων υποχώρησαν την Τετάρτη, μετά την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της Nvidia στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia σημείωσε βουτιά άνω του 9% στις κανονικές συναλλαγές, οδηγώντας τις μετοχές ημιαγωγών σε πτώση εν μέσω του ξεπουλήματος στη Wall Street.

Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη επανέφεραν στην επιφάνεια την ανησυχία για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι μετοχές της Nvidia συνέχισαν να διολισθαίνουν στη μετασυναλλακτική διαπραγμάτευση της Τρίτης, σημειώνοντας πτώση 2%, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία έλαβε κλήτευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο έρευνας για αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

H μεγαλύτερη ημερήσια πτώση κεφαλαιοποίησης

Σύμφωνα με το CNBC, περίπου 279 δισ. δολάρια εξανεμίστηκαν από την Nvidia την Τρίτη, στη μεγαλύτερη πτώση της κεφαλαιοποίησης μιας ημέρας για μια αμερικανική μετοχή στην ιστορία.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, η οποία υπέστη πτώση της αξίας της κατά 232 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ημέρα τον Φεβρουάριο του 2022.

Η αλυσίδα αξίας της Nvidia επεκτείνεται στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στον κατασκευαστή τσιπ μνήμης SK Hynix και στον όμιλο Samsung Electronics.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης