ΑΓΟΡΕΣ

Το ΧΑ υποχωρεί κάτω από το βάρος των διεθνών πιέσεων

Το ΧΑ υποχωρεί κάτω από το βάρος των διεθνών πιέσεων
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκράτησε τις απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις σημαντική υποχώρηση που κατέγραψε στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω διεθνών πιέσεων στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής υποχώρησης των δεικτών στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης σήμερα 4/9, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 1.435,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,71%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 98,54 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε πτωτική πορεία βρίσκονται και οι ευρωπαικές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,17% στις 513,80 μονάδες με όλους τους κλάδους να κινούνται σε κόκκινο έδαφος. Ο τεχνολογικός κλάδος ηγείται των απωλειών με πτώση 3,5% και οι τράπεζες χάνουν 1,3%, ενώ τα ταξίδια υποχωρούν κατά 2%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η υποχώρηση ξεκίνησε από της Wall Street, όπου οι τρεις δείκτες κατέγραψαν τις χειρότερες απώλειες από το παγκόσμιο sell-off της 5ης Αυγούστου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 1,5%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 έχασε 2,1%. Ο τεχνολογικός Nasdaq γνώρισε τις μεγαλύτερες απώλειες με βουτιά 3,3%, με τον τεχνολογικό κολοσσό Nvidia να χάνει πάνω από 9% και την Intel να υποχωρεί 8,8%.