ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο ΑT1 - Στο 7,5% το επιτόκιο

Alpha Bank: Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο  ΑT1 - Στο 7,5% το επιτόκιο
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στο 7,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο για το ομόλογο Additional Tier 1 (AT1) που έδωσε στις αγορές σήμερα η Alpha Bank με σκοπό την άντληση 300 έως 400 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μετά ο κλείσιμο του βιβλίου. 

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα είχε θέσει στόχο την άντληση ποσού έως 400 εκατ. ευρώ. Υπήρξε δηλαδή υπερκάλυψη περισσότερο από 8,3 φορές.

Οι αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) τοποθετούσαν την απόδοση στην περιοχή του 8%, ωστόσο βάσει των υψηλών επιπέδων ζήτησης εν τέλει ορίστηκε στο 7,5%.

Η έκδοση εκτιμάται ότι θα αξιολογηθεί με βαθμολογία Β2 από τη Moody’s.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση τίτλων της κατηγορίας ΑΤ1, με τη μορφή αορίστου διαρκείας (perpetual), αφότου τον Φεβρουάριο του 2023 είχε αντλήσει 400 εκατ. ευρώ με ομόλογο που είχε τιμολογηθεί με 11,875%.

Επιπλέον, η τράπεζα είχε αντλήσει στις αρχές του Ιουνίου ποσό 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγου tier 2, με τις προσφορές που υποβλήθηκαν στη διαδικασία να ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ και την απόδοση να συμπιέζεται στο 6,125%.