ΑΓΟΡΕΣ

Nvidia: Ισχυρά τα μεγέθη του β’ τριμήνου - Γιατί πέφτει η μετοχή

Έσοδα και κέρδη καλύτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο κολοσσός των ημιαγωγών Nvidia, προβλέποντας μάλιστα ότι και το γ’ τρίμηνο θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω της έντονης ζήτησης για data centers, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης 29/8 βρίσκει την μετοχή της να κινείται πτωτικά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Nvidia Corp. απέτυχε να δικαιώσει τις ελπίδες των επενδυτών με τα τελευταία αποτελέσματά της την Τετάρτη, παρέχοντας μια απογοητευτική πρόβλεψη και νέα για προβλήματα στην παραγωγή των πολυαναμενόμενων τσιπ Blackwell.

Ειδικότερα, η κατασκευάστρια εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε έσοδα ύψους 30,04 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 122% σε ετήσια βάση κατά το β' τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου, σημαντικά υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων σε έρευνα της LSEG που έκαναν λόγω για έσοδα 28,7 δισ. δολαρίων.

Το ίδιο διάστημα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 16,6 δισ. δολάρια ή 0,67 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 6,18 δισ. δολαρίων ή 2,48 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Nvidia ανήλθαν σε 68 σεντς, έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 64 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της κλάδου κέντρων δεδομένων, που περιλαμβάνει και τους ημιαγωγούς AI, αυξήθηκαν κατά 154% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 26,3 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 88% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 25,15 δισ. δολαρίων.

Καλύτερες των προσδοκιών ήταν και οι πωλήσεις του τομέα πληροφορικής, που ανήλθαν στα 25,24 δισ. δολαρίων.

Οι προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η εταιρεία, οι ανωτέρω πωλήσεις δεν προήλθαν στο σύνολό τους από τους ημιαγωγού, καθώς 3,7 δισ. δολάρια προήλθαν από την πώληση προϊόντων δικτύων.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι το επόμενο τρίμηνο αναμένει έσοδα ύψους 32,5 δισ. δολαρίων, +/- 2% και πάλι δηλαδή υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς που βλέπει έσοδα 31,77 δισ. δολαρίων. Περιμένει επίσης ότι το προσαρμοσμένο μεικτό περιθώριο κέρδους θα διαμορφωθεί στο 75%, συν/πλην 50 μονάδες βάσης κατά το γ' τρίμηνο, κατά μέσο όρο στο επίπεδο που το τοποθετούν και οι αναλυτές, στο 75,5%, σύμφωνα με την LSEG.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 50 δισ. δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης