ΑΓΟΡΕΣ

Αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια δανεισμού η Τράπεζα της Κίνας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια δανεισμού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς τα περιθώρια κέρδους δέχονται πιέσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εστιάζουν στην υγεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού παραμένει στο 3,35%, ενώ το πενταετές στο 3,85%.

Οι αποφάσεις αντανακλούν μια πράξη εξισορρόπησης από την Κίνα, αφού ο διοικητής της PBOC Pan Gongsheng δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αρχές θα αποφύγουν την υιοθέτηση «δραστικών» μέτρων παρά την αποφασιστικότητά τους να επιτύχουν τους αναπτυξιακούς στόχους του Πεκίνου για το τρέχον έτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αφού η οικονομική ανάπτυξη απογοήτευσε το δεύτερο τρίμηνο, οι εμπορικοί δανειστές μείωσαν τα LPRs τον περασμένο μήνα - κατά 10 μονάδες βάσης το καθένα - αφού η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο πολιτικής για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, η προσοχή των επενδυτών έχει επικεντρωθεί όλο και περισσότερο στο επιτόκιο ρεπό επτά ημερών για την αξιολόγηση της κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής. Ο Pan σηματοδότησε τον Ιούνιο ότι η κεντρική τράπεζα μετατοπίζεται σε αυτό το εργαλείο για την καθοδήγηση των αγορών μετά από χρόνια χρήσης της μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας καθυστέρησε την περασμένη εβδομάδα μέχρι το τέλος του μήνα την ανανέωση ορισμένων κεφαλαίων που λήγουν και τα οποία προσέφερε στους εγχώριους δανειστές μέσω της ετήσιας δανειακής πράξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης