ΑΓΟΡΕΣ

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

AP Photo/Richard Drew

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς το παγκόσμιο ξεπούλημα των μετοχών υποχώρησε και οι επενδυτές ανέμεναν την εκτύπωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε τελευταία άνοδο 0,37% στις 10:46 ώρα Λονδίνου, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια της περιοχής να διαπραγματεύονται στο πράσινο.

Οι μετοχές των ορυχείων και των οικιακών αγαθών ηγήθηκαν των κερδών και σημείωναν τελευταία άνοδο 0,98% και 0,9% αντίστοιχα, ενώ οι μετοχές των τροφίμων και ποτών υποχώρησαν κατά 0,61%.

Τα αυτοκίνητα ανέκτησαν τις απώλειες που είχαν σημειώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα και σημείωσαν τελευταία άνοδο 0,19%, αφού η γερμανική Mercedes Benz
δήλωσε ότι περιορίζει τις προβλέψεις της για το ετήσιο περιθώριο κέρδους της.

Η NatWest σημείωσε άνοδο έως και 7% κάποια στιγμή την Παρασκευή, αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Υπενθυμίζεται πως οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις εν μέσω μιας απότομης πτώσης των τεχνολογικών μετοχών, με τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite της Wall Street να υποχωρεί περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά, οι απώλειες του Stoxx έχουν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο περιφερειακός δείκτης κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο.

Το μεγαλύτερο στοιχείο στο μέτωπο των στοιχείων την Παρασκευή είναι ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, που αναμένεται στις 8:30 π.μ. ET, καθώς οι επενδυτές αναζητούν μεγαλύτερη στήριξη για τις υψηλές προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης θα διαμορφωθεί στο 2,5% σε ετήσια βάση και στο 0,1% σε μηνιαία βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης