ΑΓΟΡΕΣ

S&P 500 και Nasdaq είχαν τη χειρότερη ημέρα από το 2022

AP/Craig Ruttle

Τη χειρότερη συνεδρίαση από το 2022 σημείωσαν χθες Τετάρτη 24/7 ο S&P 500και ο Nasdaq Composite επιβαρυνόμενοι από τις απογοητευτικές εκθέσεις δύο τεχνολογικών εταιρειών μεγαθήριων της Alphabet και της Tesla.

Ο δείκτης της ευρείας αγοράς έχασε 2,31%, κλείνοντας στις 5.427,13 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq διολίσθησε κατά 3,64% και έκλεισε στις 17.342,41 μονάδες. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones έχασε 504,22 μονάδες ή 1,25%, κλείνοντας στις 39.853,87 μονάδες.

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Alphabet της Google υποχώρησαν κατά 5% για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τις 31 Ιανουαρίου, όταν είχαν υποχωρήσει κατά 7,5%.

Παρόλο που η Alphabet ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε την κορυφή και το τελικό αποτέλεσμα, τα διαφημιστικά έσοδα από το YouTube ήταν χαμηλότερα από την εκτίμηση συναίνεσης. Εν τω μεταξύ, η Tesla μετοχές υποχώρησαν κατά 12,3% - η χειρότερη ημέρα τους από το 2020 - λόγω των ασθενέστερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων και της πτώσης των εσόδων από τα αυτοκίνητα κατά 7% σε ετήσια βάση.

Άλλες μεγάλες τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν σε συμπαράσταση με την Alphabet και την Tesla. Nvidia και Meta Platforms έχασαν αντίστοιχα 6,8% και 5,6%, ενώ η Microsoft διολίσθησε κατά 3,6%.

Οι εκθέσεις αυτές σηματοδοτούν την πρώτη ματιά των επενδυτών στο πώς τα πήγαν οι εταιρείες μεγαλοκεφαλαιοποίησης κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Οι εκθέσεις αυτών των ονομάτων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Wall Street, καθώς αυτή η μικρή ομάδα είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος των φετινών κερδών.

Το ξεπούλημα της Τετάρτης προκλήθηκε από μια τέλεια καταιγίδα υπεραγορασμένης αγοράς, υψηλού πήχη για τα κέρδη και μιας εποχικά αδύναμης περιόδου για τις μετοχές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η υποχώρηση δεν αποτέλεσε πλήρη έκπληξη για τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Ross Mayfield, επενδυτικό στρατηγικό αναλυτή της Baird.

«Θα θεωρούσαμε ότι αυτό το ξεπούλημα είναι τελικά αρκετά βιώσιμο, επειδή γίνεται στο πλαίσιο μιας ανοδικής αγοράς. Και μια υγιής διόρθωση μέσα σε μια αγορά ταύρων είναι κάτι που θεωρούμε ως ένα μέρος ευκαιρίας, παρά ένα μέρος για να αμυνθείτε ή να προσπαθήσετε να προστατεύσετε τα χρήματά σας από αυτή τη μεταβλητότητα», πρόσθεσε ο Mayfield σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η μικρή κεφαλαιοποίηση Russell 2000 σημείωσε πτώση 2,1% κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για το μήνα, ωστόσο, ο δείκτης αναφοράς μικρής κεφαλαιοποίησης έχει αυξηθεί κατά 7,2%, καθώς οι επενδυτές άρχισαν πρόσφατα να περιστρέφονται από τα τεχνολογικά ονόματα μεγάλης κεφαλαιοποίησης προς τα χτυπημένα μικρότερα. Τον Ιούλιο, ο Dow έχει κερδίσει 1,9%, ενώ ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 0,6% και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq έχει υποχωρήσει 2,2%.

Παρά αυτές τις αστοχίες από τους τεχνολογικούς τιτάνες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η περίοδος κερδών συνολικά έχει ξεκινήσει δυναμικά. Περισσότεροαπό το 25% των αποτελεσμάτων του S&P 500 εταιρείες ανακοίνωσαν τα κέρδη τους για το δεύτερο τρίμηνο, με περίπου το 80% από αυτές να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης