ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο με κέρδη στην Wall Street στον απόηχο της απόπειρας κατά Τραμπ

Κλείσιμο με κέρδη στην Wall Street στον απόηχο της απόπειρας κατά Τραμπ
AP Photo/Richard Drew

Με κέρδη ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλό στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 210,82 μονάδων (+0,53%), στις 40.211,72 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 74,12 μονάδων (+0,40%), στις 18.472,57 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 15,87 μονάδων (+0,28%), στις 5.631,22 μονάδες.

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελούσε άνεμο για τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων και το κόμμα του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μια νίκη του GOP στις κάλπες θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ευνοϊκές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές για τους επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα της Αμερικής, η Morgan Stanley, η UnitedHealth και η Charles Schwab πρόκειται να ανακοινώσουν κέρδη την Τρίτη πριν από το καμπανάκι.

Οι έμποροι θα παρακολουθήσουν επίσης τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου, τους δείκτες τιμών εξαγωγών και εισαγωγών και τα αποθέματα επιχειρήσεων του Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ