ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά το Bitcoin με ώθηση από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Σε νέα υψηλά το Bitcoin με ώθηση από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ
Pexels-ivan-babydov

Σε υψηλό δύο εβδομάδων εκτινάχθηκε το Bitcoin τη Δευτέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το Reuters. 

Συγκεκριμένα, το Bitcoin σημείωσε σήμερα άνοδο 8,6% στα 62.508 δολάρια, αγγίζοντας υψηλό δύο εβδομάδων των 62.698 δολαρίων νωρίτερα στη συνεδρίαση, και ανεβάζοντας τα κέρδη του από το προηγούμενο έτος στο 47%.

To Ether αυξήθηκε επίσης κατά 6,8% στα 3.322 δολάρια.

Όπως αναφέρει σχετικά το δημοσίευμα, ο Τραμπ έχει επικρίνει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να ρυθμίσουν τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, παρότι ο ίδιος δεν έχει παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα όσον αφορά στα crypto.

«Σίγουρα έχει τοποθετηθεί ως υπέρ των κρυπτονομισμάτων και καθώς οι πιθανότητες επανεκλογής του αυξήθηκαν από την απόπειρα δολοφονίας το Σαββατοκύριακο, σίγουρα έδωσε μεγάλη ώθηση στις αγορές crypto και του bitcoin», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα συγκέντρωσε ποσό ύψους 12 εκατ. δολαρίων σε εκδήλωση που διοργάνωσαν δύο venture capitalists από το χώρο της τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, στην οποία έδωσαν το παρόν στελέχη της crypto αγοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ