ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: Εξαφανίστηκαν πάνω από 170 δισ. δολάρια με φόντο την κατάρρευση του Mt. Gox bitcoin

Unsplash

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν πτώση την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση του ανταλλακτηρίου bitcoin Mt. Gox που κατέρρευσε και το ενδεχόμενο εκποιήσεων σχεδόν 9 δισ. δολαρίων από τους πιστωτές του.

Από τις 9:20 π.μ. ώρα Λονδίνου, η τιμή του bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 6% μέσα σε 24 ώρες και έφτασε τα 54.237,18 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό της από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,7% την Πέμπτη, προτού περιορίσει μέρος της πτώσης και διαπραγματευτεί 1% χαμηλότερα στα 58.880.

Το αντίπαλο κουπόνι ether βυθίστηκε περίπου 10% στα 2.869,36 δολάρια. Μικρότερα tokens όπως το Solana και το αγαπημένο meme Dogecoin βυθίστηκαν επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συνολικά, ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε πάνω από 170 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Οι διαχειριστές της Mt. Gox, εν τω μεταξύ, επιστρέφουν σταδιακά περισσότερα από 137.000 Bitcoin στους πιστωτές. Οι έμποροι είναι αβέβαιοι για το πόσα από τα δισεκατομμύρια δολάρια της λείας θα καταλήξουν να πωληθούν και ζυγίζουν ξεχωριστά τον κίνδυνο διάθεσης των κατασχεμένων Bitcoin από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης