ΑΓΟΡΕΣ

«Ποδαρικό» στον Ιούλιο με άνοδο άνω του 1% με ώθηση από την Γαλλία

«Ποδαρικό» στον Ιούλιο με άνοδο άνω του 1% με ώθηση από την Γαλλία
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να ακολουθεί την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, στον απόηχο των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι τελικά δύσκολα η Ακροδεξιά θα αποκτήσει απόλυτη αυτοδυναμία στο β΄γύρο της επόμενης Κυριακής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:53, διαμορφώνεται στις 1.422 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,27%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 65,97 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ ξεκινάει το δεύτερο μισό του έτους με κέρδη και χωρίς σημαντικά ξεσπάσματα, μετά από δύο πτωτικούς μήνες και οι αναλυτές συγκρίνουν την άνοδο του ΧA με αυτή του γαλλικού δείκτη CAC 40, ο οποίος κατέγραψε άνοδο έως και 2,8% το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, το 10ετές κρατικό ομόλογο της Γαλλίας περιόρισε το spread απόδοσης του σε σχέση με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο κατά 7 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο σε δύο εβδομάδες.

Στο ίδιο κλίμα και το ευρώ σημείωσε άνοδο σήμερα στις ασιατικές αγορές, αφού ο πρώτος γύρος των πρόωρων γαλλικών βουλευτικών εκλογών έφερε πρώτη την άκρα δεξιά, αλλά με μικρότερη διαφορά απ' ό,τι προβλεπόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ