ΑΓΟΡΕΣ

Το Apple Intelligence εκτίναξε τις μετοχές της εταιρείας άνω του 7%

Το Apple Intelligence εκτίναξε τις μετοχές της εταιρείας άνω του 7%

Το λογότυπο της Apple

AP Photo/Noah Berger

Η ανακοίνωση για το νέο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης με την υπογραφή της Appleεκτόξευσε τις μετοχές της εταιρείες στο 7,2%, φτάνοντας σε νέο ρεκόρ 207,15 δολαρίων ανά μετοχή, στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η αξία της Apple ξεπερνά σήμερα τα 3,176 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντας για άλλη μια φορά την εταιρεία στη δεύτερη θέση μεταξύ των εταιρειών με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία, μόνο πίσω από τη Microsoft.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η Apple θα εντάξει την τεχνολογία AI στα προϊόντα της και θα συνεργαστεί με το OpenAI για να φέρει το ChatGPT στο Siri.

Υπενθυμίζεται πως στο συνέδριο προγραμματιστών, η εταιρεία της Apple ανακοίνωσε το Apple Intelligence, το δικό της σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ παρουσίασε μια συμμαχία με έναν άλλο γίγαντα σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το OpenAI, δημιουργό του δημοφιλούς ChatGPT.

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές που επικαλείται η πύλη CNBC, τα νέα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης θα ενισχύσουν τις πωλήσεις των συσκευών της εταιρείας λόγω της όρεξης των καταναλωτών πιστών στη μάρκα να αγοράσουν συσκευές εξοπλισμένες με νέα εργαλεία ολοένα και πιο ισχυρής τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ