ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή στα μερίσματα για τις ελληνικές τράπεζες - Μοιράζουν πάνω από 875 εκατ. ευρώ

Επιστροφή στα μερίσματα για τις ελληνικές τράπεζες - Μοιράζουν πάνω από 875 εκατ. ευρώ
FREEPIK

Στην διανομή μερισμάτων που θα ξεπεράσουν τα 875 ευρώ επιστρέφουν οι ελληνικές τράπεζες με τις «ευχές» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. 

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης 6/6, η ΕΤΕ, η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank ανακοίνωσαν πως έλαβαν την έγκριση των εποπτικών αρχών και προχωρούν στην διανομή μερίσματος επί των καθαρών κερδών, προς τους μετόχους τους.

Εφόσον βέβαια, πάρουν το πράσινο φως και από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων των τραπεζών.

Πρόκειται για μια κίνηση «ορόσημο» για τις ελληνικές τράπεζες που βλέπουν τον κλάδο να επιστρέφει στην «κανονικότητα» μετά από την κρίση, τις ανακαιφαλαιοποιήσεις και την κρατικοποίηση τους.

Πλέον, το επόμενο βήμα φαίνεται πως είναι να ολοκληρωθεί και η αποεπένδυση του 18,4% που κατέχει στην Εθνική Τράπεζα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  • Εθνική Τράπεζα: 332 εκατ. ευρώ

Συνολικά 332 εκατ. ευρώ ή €0,36 ανά μετοχή θα μοιράσει στους μετόχους της η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για διανομή ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό (“payout ratio”) ύψους 30% επί των Καθαρών Κερδών του 2023. Δείτε περισσότερα εδώ.

  • Eurobank: 342 εκατ. ευρώ

Κεφάλαιο ύψους 342 εκατ. ευρώ ή €0,0933 ανά μετοχή θα διανείμει η Eurobank για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στο 30% επί των Καθαρών Κερδών του 2023. Δείτε περισσότερα εδώ.

  • Alpha Bank: 122 εκατ. ευρώ

Ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος ύψους 122 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των κερδών του 2023. Από αυτά, τα 61 εκατ. ευρώ θα έχουν τη μορφή μερίσματος σε μετρητά, στα 0,026 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το υπόλοιπο 50% θα αξιοποιηθεί για την διαδικασία επαναγοράς μετοχών. Δείτε περισσότερα εδώ.

  • Τράπεζα Πειραιώς: 79 εκατ. ευρώ

Σε διανομή 79 εκατ. ευρώ ή 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα προχωρήσει η Πειραιώς σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2024. Δείτε περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ