ΑΓΟΡΕΣ

Noval Property: Την Τετάρτη 29/5 η δημόσια εγγραφή για την είσοδο στο ΧΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Copyright : nikos@daniilidis.gr

Ξεκινά αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου έως 31 Μαΐου η Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή της Noval Property, του ομίλου VIOHALCO στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σήμερα θα ανακοινωθεί το κατώτατο εύρος τιμής εισαγωγής των μετοχών της ΑΕΕΑΠ, με την ανώτατη να έχει οριστεί στα 2,82 ευρώ.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των τίτλων στο ταμπλό θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου.

Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Καπετανάκος, διευθύνων σύμβουλος της Noval Property, σε παρουσίαση της εταιρίας σε δημοσιογράφους με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία βρίσκεται σε μια δυναμική φάση περαιτέρω ανάπτυξης με ένα επενδυτικό σχέδιο 340 εκατ. ευρώ έως το 2028 που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Καπετανάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η είσοδος στο Χρηματιστήριο (είναι υποχρεωτική για την εταιρεία βάση νόμου) δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ακόμη καλύτερη μετοχική βάση, καθώς εκτός από τη VIOHALCO που αποτελεί τον ισχυρό της μέτοχο, μέτοχος θα είναι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), καθώς μετά από τη μετατροπή του ομολογιακού δανείου, θα βρεθεί να κατέχει κοντά στο 1,25% της Noval Property.

Όπως τόνισε η συμμετοχή της EBRD είναι ουσιαστικής σημασίας για την εταιρεία, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής ενός τόσο σημαντικού μακροπρόθεσμου επενδυτή, αλλά και γιατί πέραν της μετοχικής θέσης που θα έχει η EBRD στη Noval Property, η EBRD αποτελεί τον μεγαλύτερο ομολογιούχο στο πράσινο ομόλογο που έχει εκδώσει με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2021.

Την 31η Δεκεμβρίου 2023, η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου των 61 επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών της Noval Property διαμορφώθηκε σε 571 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 55 εκατ. ευρώ (αύξηση 11%) έναντι της εύλογης αξίας της 30ης Ιουνίου 2023 που ήταν στα επίπεδα των 516 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property αποτελείται από 61 ακίνητα, επιφάνειας 343 χιλ. τ.μ. μικτής αξίας (GAV) 571 εκατ. ευρώ στις 31.12.2023. Η εταιρεία είχε εσωτερική αξία (NAV) 427 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2023. Το 2023, η εταιρεία πραγματοποίησε 29,4 εκατ. ευρώ έσοδα από μισθώσεις, είχε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 17,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 65 εκατ. ευρώ. (+164%). Το 2023 αύξησε τα μισθώματά της κατά 18%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης