ΑΓΟΡΕΣ

Ether: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι προς τα 3.800 δολάρια

Ether: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι προς τα 3.800 δολάρια
Pexels

Χωρίς φρένο συνεχίζεται και σήμερα η ανοδική πορεία του ether, μετά την χθεσινή «εκτόξευση» κατά 20% με φόντο τα σενάρια πως η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα εγκρίνει μέσα στην εβδομάδα τις αιτήσεις μεγάλων επενδυτικών εταιρειών για σύσταση αμοιβαίων κεφαλαίων στο δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα (spot ether ETFs).

Σήμερα, το ether είχε άνοδο κοντά στο 12% στα 3.790 δολάρια και συμπαρασύρει μαζί του και άλλα κυρπτονομίσματα, αλλά και τις μετοχές που συνδέονται με τα crypto, όπως η Coinbase, η Microstrategy και η Robinhood

Παράλληλα, αρκετές μετοχές εξόρυξης bitcoin σημείωσαν κέρδη 3%, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Digital, Riot Platforms, Iren (πρώην Iris Energy) και CleanSpark.

Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές αισιοδοξούν γα την πιθανότητα η SEC να δώσει το πράσινο φως στις αιτήσεις για spot ether ETF εν μέσω αναφορών ότι έχει ζητήσει επικαιροποιημένα έγγραφα από τους δυνητικούς εκδότες των ETF και από τα χρηματιστήρια, στα οποία αυτά θα διαπραγματεύονται. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν ότι πιθανότατα η SEC δεν θα ενέκρινε τέτοια αμοιβαία κεφάλαια.

«Το ether σημείωσε άνοδο λίγο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η SEC μπορεί τελικά να εγκρίνει spot Ether ETF αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cube Exchange.

«Παρόλα αυτά, όπως και με την έγκριση των spot bitcoin ETFs νωρίτερα μέσα στο έτος, αυτό μου φαίνεται σαν μια κατάσταση του τύπου ‘αγοράστε τη φήμη, πουλήστε την είδηση’ και θα μπορούσα να φανταστώ ένα ράλι μέχρι αυτή την Πέμπτη ... και στη συνέχεια τουλάχιστον ένα σύντομο sell off, ανεξάρτητα από το αν θα εγκριθούν ή όχι τα κεφάλαια», πρόσθεσε.

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις αιτήσεις της VanEck και της Ark Invest αναμένεται να ληφθούν αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ