ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones: Για πρώτη φορά στην ιστορία του έφτασε τις 40.000 μονάδες

Dow Jones: Για πρώτη φορά στην ιστορία του έφτασε τις 40.000 μονάδες

Η αίθουσα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

AP Photo/Seth Wenig

Ο δείκτης Dow Jones έφτασε τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Αμερικής χτύπησε για πρώτη φορά το όριο των 40.000 μονάδων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μείωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Dow Jones, όπως αναφέρει ο, ο οποίος περιλαμβάνει 30 μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, έσπρωξε στο νέο ιστορικό υψηλό των 40.000,54 μονάδων στις πρωινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Ο γίγαντας των υπεραγορών Walmart σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο, άνω του 6%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών για το πρώτο τρίμηνο.

Στους κερδισμένους της σημερινής ημέρας είναι η κατασκευάστρια αεροπλάνων Boeing (+3%) και τον όμιλο 3M (+3%).

Το ράλι έρχεται καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος, αφού ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε χθες στο 3,4%.

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά διανύει μια καλή χρονιά, με τις μετοχές τεχνολογίας να σημειώνουν άνθηση χάρη στις ελπίδες για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Το σημερινό ράλι σημαίνει ότι ο Dow έχει διπλασιαστεί από τα βάθη του πανδημικού ξεπουλήματος τον Μάρτιο του 2020, όταν έπεσε για λίγο κάτω από τις 20.000 μονάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ