ΑΓΟΡΕΣ

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έδωσε ώθηση στον χρυσό

AP/Michael Probst

Η ήπια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Federal Reserve μπορεί να ξεκινήσει σύντομα τις μειώσεις των επιτοκίων και έδωσε ώθηση στις τιμές του χρυσού την Τετάρτη, που έκλεισαν σε υψηλό σχεδόν ενός μήνα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η τιμή σποτ για τον χρυσό ενισχύθηκε περισσότερο από 1% και διαμορφώθηκε στα 2386,63 δολάρια η ουγγιά, ενώ κέρδη 1,5% σημείωσαν το αμερικανικό συμβόλαιο παράδοσης τον επόμενο μήνα, που τερμάτισε την ημέρα στα 2.394,90 δολάρια η ουγγιά.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με την τιμή σποτ για το ασήμι να ενισχύεται κατά 3,6% στα 29,61 δολάρια η ουγγιά, την τιμή σποτ για το παλλάδιο να σημειώνει άνοδο 3% στα 1.007,19 δολάρια η ουγγιά και την τιμή σποτ για την πλατίνα να προσεγγίζει το υψηλό ενός έτος, ενισχυμένη κατά 3% στα 1.062,20 δολάρια η ουγγιά.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και η διολίσθηση του δολαρίου κατά 0,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο ενός και πλέον μήνα, καθώς κατέστησε τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, όπως και υποχώρηση της απόδοσης των αμερικανικών 10ετών ομολόγων σε χαμηλό ενός και πλέον μήνα επίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης