ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε στην κερδοφορία ο ΧΑ - Optima και ΔΑΑ στον Small Cap

Επέστρεψε στην κερδοφορία ο ΧΑ - Optima και ΔΑΑ στον Small Cap
ΙΝΤΙΜΕ - ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε θετικό έδαφος κινείται σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 0,83%.

Ειδικότερα, στις 14:25 ο ΓΔΤ κατέγραφε άνοδο 1,35% στις 1.491,65 μονάδες με τον τζίρο στα 53,04 εκατ. ευρώ, ενώ η προσοχή των επενδυτών σε διεθνές επίπεδο στρέφεται στις ΗΠΑ, ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό.

Το επόμενο «μαξιλαράκι» του ΧΑ είναι οι 1.500 μονάδες, ενώ το επόμενο μεγάλο ορόσημο βρίσκεται στις 1.550 μονάδες, κάτι που θεωρείται εφικτό έως τις ευρωεκλογές όπως εκτιμούν εγχώριοι αναλυτές.

Optima και ΔΑΑ στον Small Cap

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη 14/5 πραγματοποιήθηκε και αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, με τη σύνθεση του MSCI Greece Standard να παραμένει αμετάβλητη όπως αναμενόταν.

Οι δύο νέες εταιρείες του ΧΑ, η Optima και η ΔΑΑ (Ελ. Βενιζέλος) εντάχθηκαν στον MSCI Small Cap, κατά την καθιερωμένη τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου 2024 και θα εφαρμοστούν στις 3 Ιουνίου.

Στον βασικό δείκτη παραμένουν οι: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ