ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κατέκτησε και πάλι τις 1.111 μονάδες κόντρα στην πτωτική Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Κατέκτησε και πάλι τις 1.111 μονάδες κόντρα στην πτωτική Ευρώπη
INTIME

Αντίσταση στο ρεύμα της πτωτικής τάσης των ξένων αγορών κράτησε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση (5/5) του Χρηματιστηρίου Αθηνών με άλμα 1,15% κατακτώντας και πάλι τις 1.111 μονάδες, αν και ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο στα 71,47 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Beta Χρηματιστηριακή, ο λόγος αυτής της υπεραπόδοσης βρίσκεται στα αποτελέσματα και την προοπτική που διαμορφώνεται για την τρέχουσα χρήση.

Τόσο τα μεγέθη του α’ τριμήνου των Coca Cola, Μυτιληναίος και της Τράπεζας Πειραιώς έδειξαν ότι οι περυσινές επιδόσεις ρεκόρ δεν ήταν μόνο λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών αλλά έχουν και αυξητική συνέχεια.

«Οι μετοχές φθηναίνουν εκ των έσω, οι πολλαπλασιαστές κερδών πέφτουν από τον αριθμητή και οι μερισματικές αποδόσεις που θα διανεμηθούν στους επόμενους δύο μήνες λειτουργούν ανασταλτικά στην εκδήλωση ρευστοποιήσεων.

Αν τα βαριά χαρτιά της αγοράς δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης και η συμπεριφορά τους προσδιορίζεται από τα επιμέρους στοιχεία της κερδοφορίας τους τότε το καθοδικό περιθώριο είναι περιορισμένο και οι πωλήσεις έχουν τοπικό χαρακτήρα».

Στους παράγοντες που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την ανθεκτική εικόνα θα πρέπει να επισημανθούν και οι συσχετισμοί δυνάμεων όπως προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς φαίνεται να μειώνεται το ρίσκο ακυβερνησίας.

Ως εκ τούτου οι συμμετέχοντες κινούνται πιο επιλεκτικά διατηρώντας παράλληλα την θετική οπτική για τις υφιστάμενες θέσεις τους στην Ελληνική αγορά, σημειώνεται.

Με το βλέμμα στις επόμενες ανακοινώσεις

Η Alpha Bank παίρνει την σκυτάλη το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώνοντας αποτελέσματα α’ τριμήνου τα οποία θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Την Πέμπτη η ΑΒΑΞ έχει προγραμματισμένη παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών. Η Titan ανακοινώνει τρίμηνο η οποία την ίδια ημέρα έχει και Τακτική Γενική Συνέλευση.

Το βράδυ της Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι εξαμηνιαίες αλλαγές στο δείκτη MSCI με την ελληνική αγορά να διεκδικεί μια ακόμα είσοδο στο βασικό δείκτη Standard Global και την Παρασκευή 12 Μαΐου η Premia Properties θα παρουσιάσει τις προοπτικές της στην Ένωση Θεσμικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ