ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.120 μονάδες

ΙΝΤΙΜΕ

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υπερβαίνει τα επίπεδα των 1.120 μονάδων, κινούμενη σε ανοδική τροχιά για ενδέκατη συνεχή συνεδρίαση. 

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την αργία του Πάσχα, βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ετυμηγορία του οίκου Standard & Poor’s για την ελληνική οικονομία την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως η 21η Απριλίου, είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο επενδυτικός οίκος έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τις προβλέψεις του για την οικονομία της Ελλάδας, καθώς και μια πιθανή αναβάθμιση, η οποία και θα οδηγούσε στην πολυπόθητη επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια ενδεχόμενη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την χώρα και θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όσο και στην προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:51, διαμορφώθηκε στις 1.121,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,68%, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε υψηλά επίπεδα, πάνω από τα 71 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,42%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης