ΑΓΟΡΕΣ

Οι θετικές προοπτικές για την οικονομία φέρνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Οι θετικές προοπτικές για την οικονομία φέρνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο
INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Θετική επίδραση είχαν στην κίνηση του Γενικού Δείκτη Τιμών οι θετικές εκτιμήσεις της Goldman Sachs και της UniCredit όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθώντας την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, με κυρίαρχες της τραπεζικές μετοχές, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει σήμερα σημαντική άνοδο κατά 1,21% στις 12:56 μμ στις 1,043 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx ενισχύθηκε κατά 0,89%, διατηρώντας το μομέντουμ των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων, καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο.

Στο ελληνικό «μέτωπο», αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές μετά την θετική εκτίμηση της Goldman Sachs για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την οποία η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν αποκλείεται να έλθει ακόμη και πριν τις 21 Μαΐου, παρά τις εκτιμήσεις των περισσότερων οίκων αξιολόγησης πως η ενδεχόμενη αναβάθμιση αναμένεται μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Παράλληλα, την εκτίμηση της για την ελληνική οικονομία αναβάθμισε και η UniCredit, η οποία προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 1,4% το 2023 και 1,5% το 2024, την ώρα που η προηγούμενη εκτίμηση «έβλεπε» ανάπτυξη 0,6%.

Υπενθυμίζεται πως, χθες Τετάρτη 29/3, ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 19,1 δισ. ευρώ και αντλήθηκε τελικά το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του φετινού δανειακού προγράμματος που αναμένεται στα 7 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ