ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες άνω του 4% στο Χρηματιστήριο τη Μ. Τετάρτη

Με απώλειες άνω του 4% άνοιξε τη Μεγάλη Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα διεξαχθεί το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης και πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να πάρουν θέση οι Ευρωπαίοι ηγέτες έναντι της στάσης του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με πτώση 4,66% στις 571,66 μονάδες, με το τζίρο των συναλλαγών να είναι στα 4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται ανοδικές είναι 3, καθοδικές 21 και 52 αμετάβλητες.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλήσεων με τους επενδυτές να θεωρούν πως η νέα πολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί νέα εμπόδια στα σχέδια αναδιάρθρωσής τους. Από τους τραπεζικούς τίτλους τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι Πειραιώς (-13,33%), Εθνική (11,30%), Eurobank (10,50%) και η Alpha Bank (-9%).

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι πως η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου εκτινάχθηκε από το 9% τη Μεγάλη Δευτέρα στο 11,2% σήμερα, ενώ η απόδοση του 10ετούς τίτλου από το 8,4% έχει ανέλθει στο 8,9%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης