ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση 4,12% στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες αρνητικούς πρωταγωνιστές

Πτώση 4,12% στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες αρνητικούς πρωταγωνιστές

Με πτώση 4,12% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη εν μέσω μαζικών πωλήσεων στις τραπεζικές μετοχές που οδήγησαν τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών σε απώλειες 10,21%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 4,12% στις 529,73 μονάδες με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 51,1 εκατ. ευρώ. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 89,6 εκατ. τεμάχια.

Το κλίμα επιδείνωσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με τον οποίο είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος, αλλά και οι ειδήσεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης θεσμών – κυβέρνησης με όλα να δείχνουν πως υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες στο ασφαλιστικό.

Από τις τραπεζικές μετοχές τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώσεων οι Πειραιώς (-15,22%), Eurobank (-11,43%) και Εθνική (-10,36%), ενώ η Alpha Bank κατέγραψε απώλειες 7,30%. Οι τράπεζες έκαναν το 80% του συνολικού όγκου που διακινήθηκε σήμερα στην αγορά με την Εθνική να έχει 39 εκατ. τεμάχια, την Πειραιώς 18 εκατ., την Eurobank 8,5 εκατ. και την Alpha Bank 5,8 εκατ. τεμάχια.

Οι ξένοι διαχειριστές αποφάσισαν να μειώσουν περαιτέρω τις θέσεις τους στο εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ακολουθώντας την τάση αποεπένδυσης που δείχνει να επικρατεί, για τις τραπεζικές μετοχές του ευρωπαϊκού νότου. Πλέον όλα συνηγορούν στον ότι ο τραπεζικός δείκτης θα υποχωρήσει σε νέα ιστορικά χαμηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ