ΑΓΟΡΕΣ

Ένα δισ. δολάρια πρόσθεσε η Bing στα ταμεία της Microsoft φέτος για αρχή

Desiree Navarro Wire Image

Η οικονομική διευθύντρια της Microsoft, Amy Hood, είπε την Πέμπτη πως η Bing κατάφερε να πετύχει αποδοτικότητα κατά το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016 και πως η μηχανή αναζήτησης πρόσθεσε πάνω από ένα δισ. δολάρια στα έσοδα της Microsoft γι' αυτό το διάστημα.

Την τελευταία φορά που η Microsoft «χάλασε» τα συνηθισμένα νούμερα χάρη στο Bing ήταν το 2011. Από τότε και για τέσσερα χρόνια ήταν μη κερδοφόρα.

Μάλιστα, αρκετοί ένιωθαν αμηχανία, μη μπορώντας να κατανοήσουν γιατί η κολοσσός Microsoft εξακολουθούσε να ξοδεύει χρήματα σε κάτι που έμοιαζε να είναι νεκρή επένδυση. Εντούτοις, ο τεχνολογικός γίγας τώρα έχει αποτελέσματα να δείξει: Τα κέρδη της Microsoft από την αναζήτηση, εξαιρουμένου του φορολογικού κόστους αυξήθηκαν κατά 29%.

Η επιτυχία της Bing οφείλεται κατά πολύ στην «λεπτή» της παρουσία, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διακριτική. Είναι παντού, ωστόσο, δεν μπορούν πολλοί να εισέλθουν σε αυτήν.

Κατά κοινή ομολογία, τα προϊόντα της Microsoft, Internet Edge και Cortana, η εικονική βοήθεια στα τηλέφωνα Windows, ωθούν τους χρήστες να κάνουν αναζήτηση μέσω της υπηρεσίας αυτής. Επιπλέον, τα Windows 10 αποδεικνύονται πως έγιναν αποδεκτά κατά μεγάλο βαθμό από τους ήδη προκατόχους λογισμικού της Microsoft, κάτι που επίσης βοήθησε στην επιτυχία της Bing.

Περίπου, το 51% των αναζητήσεων της Yahoo υποστηρίζεται από την Bing. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Apple είπε αντίο στην Google και τώρα ο τεχνολογικός γίγαντας χρησιμοποιεί Bing για το Siri όπως και για την φωτεινή λειτουργία στα Macbooks.

Το κλειδί στην αναζήτηση περιεχομένου είναι το μερίδιο της αγοράς. Με αυτό οι διαφημιστές σε προσεγγίζουν και μπορείς να χρεώσεις αρκετά για διαφημίσεις. Χωρίς κάτι τέτοιο, η αναζήτηση είναι μία πολύ δαπανηρή δουλειά.

Αν και παραμένει βέβαια πολύ πίσω από την Google, η Bing πέρασε το 20% του μεριδίου της αγοράς για πρώτη φορά το Μάρτιο και αυτήν τη στιγμή διαθέτει το 20,7%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του comScore (9/2015).

Συνολικά, η Microsoft δημοσίευσε κέρδη 20,4 δισ. δολαρίων για το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016, πτώση 12% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Bing adds $1 billion to Microsoft's revenue
Πηγή: CNNMoney (New York)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης